Loading...
Wat doen wij2022-01-28T17:55:30+00:00

30 jaar ervaring!

Walpot bouwconsult is een veelzijdig en flexibel bouwkundig adviesbureau. Creatief in het ontwerpen van woningen en bedrijfshuisvestingen. Sterk in maatwerk. Wij richten ons op nieuwbouw-, verbouw- en uitbreidingsprojecten voor diverse opdrachtgevers (bedrijven, particulieren en overheden).

Vanuit ons kantoor in Tholen zijn wij actief in heel Nederland.

Voordat een ontwerp wordt gemaakt worden de wensen van de opdrachtgever duidelijk in beeld gebracht. Naast de wensen van opdrachtgevers zijn ook de regels die de overheid stelt van belang bij het opstellen en uitwerken van bouwplannen. Op de hoogte zijn en blijven van deze regels is voor ons dan ook een must. Goede relaties onderhouden met gemeenten hoort daar naar onze mening ook bij.

Bij het maken van een ontwerp worden vervolgens diverse andere zaken betrokken, zoals situering/ligging ten opzichte van de zon, bij welke sfeer moet een ontwerp aansluiten, welke ruimtelijke (3-dimensionaal) en stedenbouwkundige oplossingen zijn mogelijk, hoe is het ontwerp constructief, bouwfysisch en installatietechnisch verantwoord uitvoerbaar. Daarnaast wordt gekeken naar kleuren en materialen die toegepast kunnen worden.

Bij de definitieve uitwerking van een ontwerp komen deze onderwerpen (en nog veel meer) opnieuw aan de orde en worden definitieve keuzes gemaakt.

De uitwerking moet niet alleen de opdrachtgever inzichten geven in wat op papier is gecreëerd, maar moet ook voldoen aan alle regels die de overheid stelt, moet door de gemeente te toetsen zijn aan de bouwbesluiteisen en moet van voldoende inhoud en kwaliteit zijn om het ontwerp uit te kunnen voeren. Zo is ieder project anders en, misschien juist daardoor, voor ons een nieuwe uitdaging om creatieve en verantwoorde invullingen te geven aan uw wensen.

WILT U SPARREN OVER UW WENSEN EN MOGELIJKHEDEN?

Neem contact op

NIEUWBOUW

Iedere ontwerpopgave voor nieuwbouw is anders. Door de unieke locatie, de wensen van de …

Lees verder…

VERBOUW

Bij verbouw hebben we te maken met een bestaande situatie als basis en uitgangspunt. De diversiteit is …

Lees verder…

RENOVATIE

Bij renovatie staat ook een programma van eisen en wensen aan de basis van een goed ontwerp …

Lees verder…

NEEM CONTACT OP MET WALPOT BOUWCONSULT

Kom met ons in contact wanneer u de wensen en mogelijkheden wilt bespreken.

CONTACT OPNEMEN